www.iiiWe.com » اثر اتصال لولائی بین تیر و ستون در دیوارهای برشی فولادی

 صفحه شخصی زینب باران   
 
نام و نام خانوادگی: زینب باران
استان: البرز - شهرستان: کرج
رشته: کارشناسی عمران
تاریخ عضویت:  1391/03/14
 روزنوشت ها    
 

 اثر اتصال لولائی بین تیر و ستون در دیوارهای برشی فولادی بخش عمران

9

در سه دهه اخیر دیوارهای برشی فولادی (SSW) به عنوان یک سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی مورد توجه قرار گرفته است و در ساختمانهای متعددی در جهان به مورد اجرا گذاشته شده است. این پدیده نوین در جهان به سرعت رو به گسترش می باشد در ساخت ساختمانهای جدید و همچنین تقویت ساختمانهای موجود خصوص در کشورهای زلزل هخیزی همچون آمریکا و ژاپن بکار گرفته شده است. در تحقیقات حاضر اثر اتصال لولائی بین تیر و ستون بر روی رفتار دیوارهای برشی فولادی مورد مطالعه قرار گرفته است. در این بررسی با اتصال لولائی بین تیر و ستون، دیوارهای برشی فولادی با ورق نازک در دو حالت تقویت شده و بدون تقویت با سه روش متداول جایگزینی ورق با میله، المانهای محدود و روش صبوری_روبرتس در محدوده الاستیک خطی مورد بررسی قرارگرفته اند. نتایج نشان می دهد که اثر اتصال لولائی بین تیر و ستون بر روی رفتار دیوارهای برشی فولادی ناچیز می باشد.
-1 مقدمه
دیوارهای برشی فولادی از دهه 1970 میلادی در ساختمانهای مختلف به عنوان سیستم مقاوم در برابر بارهای جانبی به ویژه زلزله مورد استفاده قرارگرفته است. سیستم مذکور در دو زلزله قوی نورث ریچ آمریکا و کوبه ژاپن و همچنین در آزمایشگاه ها از خود رفتار بسیار مناسبی را نشان داده است، لذا استفاده از آن در کشورهای زلزله خیز جهان به سرعت رو به گسترش می باشد. بکارگیری این سیستم در مقایسه با قابهای فولادی ممان گیر تاحدود 50% صرفه جوئی درمصرف فولاد را در سازه ساختمان به همراه داشته است.
دیوار برشی فولادی که از یک ورق فولادی که توسط تیرها و ستونها محاط شده است تشکیل یافته، مشابه یک تیر ورق که بصورت قائم قرار گرفته باشد عمل می نماید. این سیستم از نظر اجرائی، سیستمی بسیار ساده بوده و هیچگونه پیچیدگی خاصی در آن وجود ندارد. دیوارهای برشی فولادی جایگزینی تمیزتر و سریعتر به لحاظ اجرائی و مطمئن تر به لحاظ مقاومت و رفتار برای دیوارهای برشی بتنی نه تنها در ساز ه های فولادی بلکه در سازه های بتنی نیز می باشد. همچنین سیستم مذکور از تمام خصوصیات خوب سیستم های مهاربندی متمرکز (CBF) و نیز خارج از مرکز (EBF) به لحاظ اجرائی، کارائی و رفتاری بهره مند بوده و در بسیاری از موارد بهتر عمل می کند.
حمید پریش

و در ادامه لازم می دونم به دوستان علاقه مندم نام پروفسور آستانه را یادآوری نمایم...
همواره پیروز و سربلند باشید

دوشنبه 13 آذر 1391 ساعت 09:16  
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 19:58 دوشنبه 13 آذر 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنونم
مجید صابر 20:46 دوشنبه 13 آذر 1391
0
 مجید صابر
ممنون ولی حیف بخش کمی از مقاله رو به اشتراک گذاشتید .
یاشار مهدی زاده 10:39 چهارشنبه 15 آذر 1391
0
 یاشار مهدی زاده
ممنون